Casos d’èxit

M&I FORUM TOUR DE MICE 2019

Introducció

Lloret de Mar acull part de l’esdeveniment internacional M&I Forum Tour de MICE,  WS MICE de referència a nivell internacional 

 

Contingut 

Un centenar de professionals del sector de turisme de reunions europeus van participar en l’esdeveniment organitzat per Worldwide Events amb la col·laboració del Lloret Convention Bureau, el Costa Brava Girona Convention Bureau i el Girona City Convention Bureau & Congress Centre.

Amb la voluntat de sumar, essent un territori cohesionat, i després de l’èxit de la celebració del primer M&I Forum Màsters al territori al 2018, el Lloret Convention Bureau conjuntament amb el Costa Brava Girona Convention Bureau i el Girona City Convention Bureau han coordinat l’organització del M&I Forum Tour de  MICE , a principis d’octubre de 2019.

L’organitzador, l’empresa britànica Worldwide Events  Lloret de Mar va acollir les dues primeres jornades de la M&I Experience Tour de MICE que va tenir lloc a la Costa Brava del 3 al 6 d’octubre de 2019.

L’esdeveniment va aplegar prop de cent professionals del sector de turisme de reunions europeus – principalment de Regne Unit, Alemanya i Benelux- , entre els que s’hi comptaven organitzadors d’alt potencial i proveïdors que van participar en una experiència organitzada per l’empresa Worldwide Events per donar a conèixer l’oferta de reunions i esdeveniments de les comarques gironines a través de la pràctica del ciclisme.

Durant tres dies, els participants es van desplaçar a Lloret de Mar, Platja d’Aro, Caldes de Malavella i Girona a través de les diferents rutes ciclistes escollides segons el grau de dificultat i distància a recórrer corresponent a cadascun dels tres nivells en què es van organitzar els grups.

Aquestes jornades van combinar les reunions concertades durant el matí, amb les etapes de les rutes de ciclisme i els sopars i actes socials organitzats en diferents espais i hotels al llarg de la ruta.

Lloret de Mar va ser seu de les activitats corresponents als dos primers dies de l’experiència amb una primera ruta ciclista de preparació i escalfament el dijous a la tarda i un sopar de benvinguda al conjunt arquitectònic de Sant Pere del Bosc. El grup es va allotjar al Gran Hotel Monterrey, on divendres al matí s’hi va celebrar la primera sessió d’entrevistes professionals, un dinar de treball i la sortida de la primera etapa ciclista cap a la resta del territori gironí.

Des d’allà els participants van seguir amb les activitats previstes per la resta del territori fins el diumenge a la tarda.

Testimonis

 

WORLDWIDE EVENTS  – Chris McQue – DIRECTOR OF BUYER RELATIONS

“És estrany que obtenir aquest nivell de col·laboració de qualsevol CVB i ha estat una alegria absoluta treballar amb tots vostès a Lloret De Mar. Des d’elements importants com la seu, el Gran Hotel Monterrey i la magnífica vetllada a Sant Pere del Bosc, fins a la fabulosa muntanya costanera a través de Tossa fins Platja d’Aro, així com l’ampli ventall de detalls vitals, va ser un autèntic privilegi treballar amb professionals com vosaltres, i un equip que realment podem anomenar amics per a tota la vida!

Parlo en nom de tot l’equip sènior que hi ha aquí a Worldwide Events / M&I Forums, dient que estem orgullosos del que hem lliurat junts al mercat i esperem molt que obtinguin beneficis continuats de la seva inversió. Els comentaris dels participants- delegats, sobre l’experiència de “Girona Costa Brava” han estat fantàstics, i si hi ha alguna cosa que puc fer personalment per ajudar al desenvolupament de negocis futurs de Lloret de Mar, no dubteu en trucar.

Montse Belisario, directora del Lloret Convention Bureau: “Ja fa temps que des del Lloret Convention Bureau treballem per acollir esdeveniments de Worldwide Events, una de les agències organitzadores més importants del sector. Concretament, la relació va sorgir gràcies al viatge de familiarització que vam organitzar fa tres anys dins el projecte OGL Meetings (Olot-Girona-Lloret) i que va portar a la nostra vila a una de les professionals de l’empresa, que va quedar impressionada amb la nostra oferta especialitzada. L’any passat ja vam ser una de les seus de la M&I Experience MICE Masters i en aquesta ocasió hem tornat a treballar conjuntament amb el Costa Brava Convention Bureau i el Girona City Convention Bureau & Congress Centre en un exemple de col·laboració territorial de diferents entitats que ha possibilitat que l’esdeveniment fos novament tot un èxit”.

 

Estructura de l’esdeveniment

A la Costa Brava, el ciclisme és a tot arreu. La regió acull una gran comunitat de ciclistes professionals que utilitzen aquesta ciutat com a base d’entrenament. Gràcies a la gran varietat de rutes de la regió, al seu extraordinari clima i a l’excel·lent gamma de serveis complementaris, Costa Brava és un paradís per als ciclistes professionals.

L’objectiu era recórrer el nostre litoral junt amb alguns dels compradors més buscats d’Europa. Des de paisatges dramàtics fins a pintoresques poblacions, impressionants platges fins a sinuoses carreteres costaneres, hi ha centenars de quilòmetres de rutes i carreteres ideals per a ciclistes novells i per a ciclistes competitius, tots en plena seguretat.

Cada grup estava format per màxim 20 ciclistes, amb almenys un guia qualificat.

D’aquesta manera, es va classificar el grup de 70 participants (compradors/venedors) en tres categories en funció del seu nivell de pràctica de cicloturisme:

NIVELLS: Leisure – Sporting – Epic

Leisure – Oci

Els ciclistes de lleure tenien l’opció d’anar amb bicicletes  híbrides o elèctriques, i  van circular per diverses carreteres i “vies verdes” de la Costa Brava (una àmplica xarxa de senders d’incomparable bellesa, on van poder desenvolupar una experiència culturalment rica en MICE i socialment inclusiva.

Sporting – Esportiu

Es tracta d’esportistes amb una bona forma de base i la voluntat d’aprendre un esport nou i molt popular en condicions idònies; ciclistes de carretera nous o recreatius o ciclistes de muntanya que normalment no circulen més d’una vegada per setmana. Van circular per les mateixes vies i carreteres que el nivell Epic, però amb trams més curts.

Epic – Èpica

Ciclistes amateurs d’alt nivell que circulen regularment i busquen l’oportunitat ideal d’experimentar algunes de les rutes més gratificants d’Europa com els pros.

 

Programa de l’esdeveniment:

DIJOUS, 3 octubre de 2019

Arribades durant tot el dia

15:00 – 18:00  Benvinguda, preparació de les bicicletes i entrenament – Gran Hotel Monterrey

Es va coordinar totes les rutes, controls, acompanyaments i coordinació de via pública amb la Policia Local i  el servei de Protecció Civil, tant per el dijous que es van fer els entrenaments com per el divendres al moment de la sortida oficial del tram de Lloret de Mar fins a Platja d’Aro dels grups Sporting i Epic.

Pel que fa a l’entrenament es van fer 3 grups, corresponents als 3 nivells de preparació de cicloturisme de carretera:

Leisure

15:00     Transfer al Paratge de l’ Ermita de Santa Cristina on es va fer el trainning, acompanyat d’un refrigeri healthy, ambientació, amenitzat amb un duet de rumba catalana.

16:15     Ruta en bicicleta Ermita de Santa Cristina Platja de Fenals – Platja Gran de Lloret – Gran Hotel Monterrey

17:00     Arribada a l’hotel.

Sporting

16:00     Sortida des del Gran Hotel Monterrey (Bike Zone)  per fer la ruta fins a Tossa de Mar

17:00     Transfer des de Tossa de Mar, de tornada al Gran Hotel Monterrey

17:30     Arribada a l’hotel.

Epic

15:00     Sortida des del Gran Hotel Monterrey (Bike Zone) per fer la ruta fins a Tossa de Mar i de tornada pedalant també fins al Gran Hotel Monterrey.

17:00     Arribada a l’Hotel

19:15 – 19:30 Transfer al restaurant gastronòmic de Sant Pere del Bosc; ubicat a l’edifici d’estil indià que va dissenyar Puig I Cadafalch a finals del S.XIX.

19:30 – 20.o0 Benvinguda: Cuba meets Costa Brava; rebuda amb el taller i degustació del Daiquiri Floridita (llegat indià de Lloret de Mar), seguit de la presentació del Lloret Convention Bureau a dins de l’església.

20:15 – 23.00  Sopar en format còctel I l’actuació del grup de rumba catalana a la Terrassa panoràmica de l’espai.

La decoració de l’espai va comptar amb l’ambientació d’actors disfressats d’americanos (lloretencs que havien fet fortuna a Amèrica) i els gegants Indians de la ciutat; es va aconseguir una posada en escena única.

23.15 –23.30h. Transfers de tornada al Gran Hotel Monterrey.

 

DIVENDRES,  4 d’octubre de 2019

08:30 – 9:00    Acreditacions Gran Hotel Monterrey

09:00 – 10:45   7 x reunions B2B X 15 minutes

10:45 – 11:00   Coffee Break

11:00 – 12:30   6 x reunions B2B de 15 minutes

12:30 – 13:30   Dinar Saludable

14:00 – 18:00   Rutes de Cicloturisme – 3 rutes/ 3 nivells

18:00 – 18:30  Parada avituallament

19:30 – 19:45   Transfer des de l’hotel San Jorge a l’ Hostal de la Gavina

20:00 – 22:30   Sopar Networking a La Taverna del Mar

22:30+      Transfer de tornada a l’hotel San Jorge (la meitat del grup)

Allotjament dividit entre l’Hostal de La Gavina (transfer a peu) i l’Hotel San Jorge

 

DISSABTE,  5 d’octubre de 2019

08:15 – 08:30   Transfer des de l’ Hostal de la Gavina al Park Hotel San Jorge

08:45 – 09:00   Acreditacions

09:00 – 10:45   7 x reunions B2B X 15 minutes

10:45 – 11:00   Coffee break

11:00 – 12:30   6 x reunions B2B X 15 minutes

12:30 – 13:30    Healthy Lunch

14:00 – 18:00  Ruta ciclista

18:00 – 18:30   Avituallament

19:30 – 22:30   Sopar entrega de premis Hotel Camiral

22:30 – 00:30+ After party

Allotjament a l’Hotel Camiral

 

DIUMENGE,  6 d’octubre de 2019

09:00 – 11:30  Opcional: Rita ciclista fins a Girona

11:30 – 14:00  Opcional: Descoberta dels principals atractius del casc antic de la ciutat de Girona amb una ruta de tapes

14:00+      Sortides – fi de l’esdeveniment.

 

 

Nota: Vídeo i fotos de Costa Brava Girona Convention Bureau 

 

El resultat:

 

Podem dir que la celebració del WS internacional M&I Forum Tour de MICE a Lloret de Mar i a comarques gironines va ser tot un èxit. EL segon gran èxit després de la celebració l’any anterior del M&I Forum Màsters; i és que comptem amb un territori fortament arrelat a la pràctica del cicloturisme.

Les comarques de Girona tenen una gran tradició ciclista i disposen de tots els serveis i les infraestructures necessaris per practicar aquest esport. La demarcació és la seu d’estades i entrenaments d’equips ciclistes professionals com el Mitchelton-Scott (Austràlia) o l’EF Education Firs-Drapac (els EUA), i és el lloc de residència fix i d’entrenament de ciclistes d’elit com el mateix David Millar o Rober Gesink, del Team Lotto NL-Jumbo, i Rory Sutherland, de l’UAE Team Emirates, per citar-ne alguns.

L’any 2017 la Sea Otter va triar Girona per portar l’esdeveniment a Europa. Les dues edicions realitzades han tingut un resultat econòmic i de participació molt satisfactori per als organitzadors, les empreses i les institucions col·laboradores. L’edició de 2020 de l’esdeveniment mundial del ciclisme serà de nou a Girona.

A l’hora de proposar la candidatura del Costa Brava Girona Convention Bureau per acollir el Tour de MICE 2019 a la demarcació, Worldwide Events va valorar la qualitat i la capacitat de l’oferta d’allotjaments i de serveis del territori i el posicionament del ciclisme, amb centenars de quilòmetres de rutes òptimes per a la pràctica d’aquest esport.

A banda cal destacar que el bon resultat i èxit de l’esdeveniment es deu en gran mesura a la col·laboració entre els diferents ens públics i privats implicats, els quals destaquen sempre per sumar forces a fi de posicionar de la millor manera a nivell MICE Girona – Costa Brava.

A l’esdeveniment hi han col·laborat el Costa Brava Girona Convention Bureau del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el Lloret Convention Bureau, Girona City Convention Bureau & Congress Centre, els hotels Gran Hotel Monterrey, Park Hotel San Jorge, Hostal de la Gavina i Hotel Camiral at PGA Catalunya Resort, l’agència receptiva FIL Mediterranean Travel Designers, l’agència de rutes ciclistes Eat Sleep Cycle i les empreses d’equipament per a ciclisme TACTIC i CHPT3.

Dades tècniques

Dades tècniques:

Data: del 3 al 6 d’octubre de 2019

Esdeveniment : M&I Forum Tour de MICE

Organitzador: World Wide Events 

Seu: Gran Hotel Monterrey (Lloret de Mar) – Parc Hotel San Jorge (Platja d’Aro) – Hotel Camiral (Caldes de Malavella)

Horari: de 9 a 18.00 h. Sessions B2B + Sortides amb bicicleta (networking) + sopars networking/allotjament cadascuna de les 3 jornades, un dia a cada seu.

Format: 25 entrevistes B2B de 10 minuts + activitats de TB/incentius basades en rutes de cicloturisme de diferents nivells (Leisure, Sportinng, Leisure)

Participants: 70 persones aprox. (50% compradors/50% proveÏdors EU). Segment corporatiu i agències organitzadores d’esdeveniments d’àmbit internacional, provinents sobretot dels mercats següents : UK, Irlanda, Alemanya, Suïssa, Benelux, França i Escandinàvia.

Objectiu: Esdeveniment de promoció i comercialització l’oferta MICE de Lloret de Mar i del conjunt de la Costa Brava, fent conèixer de primera mà les diferents propostes a aquestes agències organitzadores d’esdeveniments a nivell internacional. El format és sobretot EXPERIENCIAL on es busca a través de l’activitat de networking (basada en una afició en comú dels participants – fer sortides amb bicicleta de carretera). Connectar de manera més directa i establir un engagement a nivell personal que serveixi per poder tenir una millor i més efectiva relació comercial, a nivell MICE. Worldwide Event ha descobert que amb aquest format d’esdeveniment més experiencials, més petits, la capacitat de connexió entre els participants és més alta, a banda que acostumen a participar-hi figures més sèniors de l’empresa i per tant amb més poder de decisió quant als esdeveniments MICE.