Casos d’èxit

MEET Catalunya

Introducció

Lloret de Mar seu del MEET Catalunya, workshop internacional de turisme de reunions de referència del Catalunya Convention Bureau

 

Contingut 

El 14 de juny de 2017, el director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, i l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, van inaugurar la segona edició del “Meet Catalunya”, WS MICE de referència que organitza el CCB que va tenir lloc durant tot el dia 15 de Juny al Palau de Congressos Costa Brava de Lloret de Mar. L’acte oficial de benvinguda als Jardins de Santa Clotilde on els participants varen poder gaudir d’un taller de daiquiri, dels parlaments institucionals i d’un sopar.

Durant el WS es van dur a terme més de 1.700 cites comercials entre 92 empreses i entitats catalanes i 80 operadors turí­stics de 19 països diferents (Alemanya, Azerbaitjan, Bèlgica, Canadà, Dinamarca, Estats Units, Finlàndia, França, Irlanda, Israel, Itàlia, Mèxic, Noruega, Països Baixos, Regne Unit, Rússia, Suècia, Tailàndia i Xina).

El director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, va destacar que “el “Meet Catalunya” és un dels esdeveniments més importants de l’any, especialment pel que fa al turisme negocis, reunions i incentius, un segment clau que atrau un turisme de qualitat i alhora ajuda a la des-estacionalització del turisme”

Per la seva banda, l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, afirmava que “Lloret de Mar té una important oferta público-privada especialitzada en el turisme de reunions i esdeveniments, que es promociona a través del Lloret Convention Bureau, i que ens ha permès captar i fidelitzar multinacionals com Audi, Orange França, AMGEN, SANOFI, IKEA, Desigual o OKQ8.

El “Meet Catalunya” el va organitza per l’Agència Catalana de Turisme mitjançant el Catalunya Convention Bureau i compta amb la col·laboració del Lloret Convention Bureau. Hi participen també el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Costa Brava Girona Convention Bureau, Girona City Convention Bureau, Costa Daurada Convention Bureau, Tarragona Convention Bureau, Barcelona Convention Bureau, Sitges Convention Bureau i Turisme de la Garrotxa.

 

 

Programes dels dos famtrips que ha participat el Lloret Convention Bureau:

Posteriorment a la trobada comercial, del 15 al 17 de juny, els operadors turí­stics participants tindran l’oportunitat de conèixer l’oferta catalana de turisme de negocis “in situ” a través de diversos viatges de familiarització.

Així­, els operadors s’han distribuït en grups per participar en els sis viatges de familiarització organitzats per l’ACT, dos dels quals passaran per Lloret de Mar; un farà Lloret, Barcelona i Sitges i inclou activitats de relax i spa a l’Institut Gem, tapes al Restaurant Romaní­, activitats d’outdoor com caiac i marxa nòrdica i allotjament a l’hotel Evenia Olympic Palace. El segon famtrip que passa per Lloret de Mar es centrarà més en el passat indià de la vila amb allotjament a l’hotel Anabel, visita i concert de jazz a l’hotel Delamar, que està totalment tematitzat amb ambient indià; visita guiada al patrimoni indià de la vila, amb la recent inaugurada casa-museu Can Font i dinar al restaurant de Sant Pere del Bosc, també patrimoni indià. La part cultural es complementarà amb activitats a l’aire lliure com el golf.

 

 

  • FT MEET Catalunya Lloret de Mar /La Roca Village / Circuit de Catalunya/ Sitges 

En aquest Famtrip es va comptar amb la participació de 15 operadors MICE més un membre del CPT de Rússia i un membre del CPT de Nova York, i el programa previst va ser el següent:

Dijous 15 de  juny (després del WS)

18.00h. Relax and Spa – una experiència sensorial Lloret Viu –  Institut GEM

20.00h. Sopar Tapes El Romaní

22.00h. Allotjament Evenia Olympic Palace

Divendres 16 de juny

9.00h. Visita Hotel Evenia Olympic PAlace + Palau de Congressos Olympic

10.00h. Activitat a l’aire lliure: Marxa Nòrdica, Kayak Aventura Catalunya

12.30h. Transfer cap a la Roca Village

  • FT MEET Catalunya OGL Meetings  

En aquest famtrip es va comptar amb la participació de 14 operadors MICE i un representant del CPT de París, i el programa previst va ser el següent:

Divendres 16 de juny

21.00h. Rebuda copa cava, visita i allotjament Hotel Anabel

21.30 – 22.00h. Sopar + Jazz Hotel Delamar

Dissabte 17 de juny

10.00h. Activitat a l’aire lliure: Golf Lloret

12.00h. Visita Fira Americanos + Casa Font

13.30h. Visita + dinar a Restaurant Gastronòmic Sant Pere del Bosc

16.00h. Transfer Lloret de Mar – Barcelona

 

El resultat

 

La valoració de l’acció ha estat molt positiva per totes les parts:

El MEET Catalunya ha esdevingut una molt bona acció de promoció per tal que les agències internacionals tinguin ben present  la destinació Catalunya com a referent MICE. És important portar les agències al territori per tal que el coneguin personalment i una bona oportunitat per les empreses de disposar de 80 compradors internacionals sense haver de desplaçar-se. Per Lloret de Mar ha suposat una gran oportunitat de presentar el gran potencial i oferta especialitzada de la nostra destinació, ja no només als operadors internacionals sinó també a l’empresariat català.

Amb els dos famtrips, el Lloret Convention Bureau va tenir la possibilitat de mostrar de primera mà l’oferta d’alguns dels seus membres. De manera que més de 21 operadors van provar i testejar in situ l’oferta especialitzada MICE de la nostra destinació.

Caldria destacar la cohesió de tots els membres del LCB, sempre amb la voluntat de  mostrar  una imatge unificada, especialitzada i competitiva.

La valoració de l’acció que ha fet el CCB també ha estat molt positiva, amb una puntuació de més de 4 sobre 5 tant per part dels empresaris catalans com dels operadors i els diferents CCB catalans.

Dades tècniques

Data: 15/06/2017

2a edició MEET Catalunya

 

Organitzador: Catalunya Convention Bureau CCB Lloret Convention Bureau LCB

 

Seu: Palau de Congressos Costa Brava

 

Horari: 9.00 – 17.00h. Palau de Congressos Costa Brava + Gran Hotel Monterrey

 

Format: entrevistes B2B de 10 minuts + presentació dels Conventions Bureau de Catalunya i les seves destinacions de turisme de reunions.

 

Participants:

Segment corporatiu i agències organitzadores d’esdeveniments d’àmbit internacional

91 empreses MICE catalanes

80 operadors MICE internacionals

 

Objectiu: Creació d’una plataforma de promoció internacional per tal de vendre Catalunya i l’oferta empresarial i els territoris amb oferta MICE.

 

Programació de l’esdeveniment:

14/06/17 Sopar de benvinguda amb presència institucional als Jardins de Santa Clotilde

20h. Visita als Jardins de Santa Clotilde

20.40h. Taller de Daiquiris

21.00h. Parlaments (Octavi Bono, Jaume Dulsat)+ Breu Presentació del LCB + CPT EU

21.30 – 23.20h. Sopar Còctel al Palau dels Jardins de Santa Clotilde

23.20 – 23.30h. Concert Jazz + Música DJ

Allotjament Gran Hotel Monterrey – 80 operadors + staff ( ubicat al costat del Palau de Congressos WS)

 

15/06/17 Workshop MEET Catalunya

9.30 a 17.30h. WS Palau Congressos Costa Brava  matí i mitja tarda – i després sortida dels FT cap a tots els territoris de Catalunya.

Durant el WS: Presentació de les diferents destinacions de turisme de reunions de Catalunya, Reunions de 10 minuts entre empreses i operadors i dinar als Jardins del Gran Hotel Monterrey

 

15 a 18/06/17 Post FAMTRIPS MEET Catalunya: 2 FT OGL – FT Lloret de Mar – La Roca