Notícies

LLORET DE MAR ES CONVERTEIX EN LA SEU MUNDIAL DEL PLOGGING AMB LA CELEBRACIÓ DEL “LLORET PLOGGING CONGRESS”

Tornar

14/09/2022

Tindrà lloc els dies 7 i 8 d’octubre a l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort i el “Plogginy Day” comptarà amb la participació d’associacions de plogging de 17 països del món

Avui a l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort ha tingut lloc la presentació del Congrés Internacional de Plogging que convertirà Lloret de Mar en la seu mundial del plogging, moviment que combina la pràctica esportiva amb la recollida de residus i que està impulsat per la cooperativa La mar de dones i la Fundació Climent Guitart amb el suport de l’Ajuntament de Lloret de Mar i el Club Esportiu de Mossos d’Esquadra.

El congrés tindrà lloc el dia 7 d’octubre a l’hotel Guitart Central Park Aqua Resort i constarà de diferents taules rodones d’intercanvi d’experiències a càrrec d’entitats, empreses, joves involucrats amb l’àmbit de la sostenibilitat i experts com Erik Alhström, fundador del plogging. L’endemà dia 8 d’octubre al matí es celebrarà el “Plogging Day” a la platja de Fenals que comptarà amb la participació de nombroses entitats i centres educatius lloretencs i d’arreu de com les escoles Vedruna i el Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra.

A banda de Lloret de Mar, que en serà la seu, associacions de plogging de 17 països del món (Lituània, Espanya, Mèxic, Colòmbia, Xile, Argentina, Croàcia, Brasil, Guatemala, Armènia, Suècia, Rússia, Portugal, EEUU, Nigèria, Itàlia i Alemanya) ja s’han adherit al Plogging Day amb sortides simultànies des de les seves ciutats i municipis. Durant la presentació Teresa Ferrés, presidenta de La mar de dones ha explicat que “molta gent que practica el plogging explica que els ha canviat la vida ja que prens consciència de la fragilitat del litoral i els residus quan arriben al mar s’invisibilitzen ja que queden al fons del mar” i la presidenta de la Fundació Climent Guitart, Cristina Cabañas ha destacat “el compromís de Guitart Hotels amb la sostenibilitat i amb l’agenda 2030 que és demà passat”. Pel que fa a la participació del cos de Mossos d’Esquadra el Comissari Joan Carles Molinero ha destacat que “aquest congrés encaixa perfectament amb dos dels eixos estratègics del Club Esportiu de Mossos d’Esquadra com són l’esport i la cura de l’entorn”.

Per a l’Ajuntament de Lloret de Mar la sostenibilitat és un eix estratègic que els darrers anys està treballant de forma transversal. Aquest any, a través de Lloret Turisme, s’ha impulsat el Programa Executiu de Transformació Ètica i Sostenible entre sector públic i privat per fomentar plans de sostenibilitat a les empreses i Lloret de Mar, com a destinació pilot, forma part del projecte europeu Greentour, Economia Circular i Turisme Sostenible a les Destinacions de l’Espai SUDOE que està desenvoluopant una plataforma per implementar sistemes d’avaluació de la petjada mediambiental i la creació d’una etiqueta ecològica per a establiments turístics. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha destacat que “aquestes iniciatives com el Lloret Plogging Congress fomenten l’intercanvi d’experiències, la sensibilització i la conscienciació, per tant, són estratègiques en aquesta transformació que hem d’assumir conjuntament”.

 

Sobre La mar de dones

La mar de dones és una cooperativa de treball associat sense ànim de lucre, fundada per la 5a generació d’una família de pescadors: Els Ciriaco, arrelats a la Costa Brava des de 1782.

El seu objectiu es reduir/eliminar l’impacte negatiu que tenen els plàstics en el Mediterrani, tant al litoral com al medi marí, tot generant consciència ambiental a través de totes les accions i propostes que oferim a la ciutadania, les empreses i les institucions. Impulsen diferents sortides de Plogging i Eco-swimming i l’any 2018 varem recollir 10 tones de residus a la Costa Brava, on van participar 500 pescadors, i 1000 persones. L’acció es va dur a terme a Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Blanes i Roses.

Avui la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha presentat l’Informe de l’Estat de la Unió Europea, informe que recull diferents entitats europees que són exemple inspirador i entre les quals hi ha la cooperativa La mar de dones com exemple d’entitat d’economia social amb compromís mediambiental.