NEWS

LLORET DE MAR ACULL UNA NOVA EDICIÓ DEL FÒRUM BUSINESS TOURISM MARKET

Com back

15/10/2021

Sota el títol “Nous reptes per a un nou món”, diferents experts han abordat els reptes que ha d’afrontar el turisme després de la pandèmia

Lloret de Mar, 15 d’octubre de 2021.- Lloret de Mar va acollir ahir, a l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort, la quarta edició del Business Tourism Market, un fòrum que organitzen anualment la Fundació Climent Guitart, l’Agència EFE i l’Agència Catalana de Turisme amb el suport de l’Ajuntament de Lloret de Mar, a través de Lloret Turisme, i de la Diputació de Girona, a través del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Sota el títol “Nous reptes per a un nou món”, diferents experts han abordat els reptes que ha d’afrontar el turisme després de la pandèmia de la covid-19 en relació a qüestions com són la intermediació, l’entorn laboral, l’economia i la salut. Durant l’acte d’obertura, la presidenta de la Fundació Climent Guitart, Cristina Cabañas,  va explicar que “han estat divuit mesos molt durs per a tota la cadena de valor del sector turístic, que s’han gestionat de la millor manera possible i paulatinament es van veient indicis de recuperació”. La presidenta d’EFE, Gabriela Cañas, ha detallat que “la indústria turística és fonamental en l’economia espanyola. L’Estat espanyol es troba entre les tres principals destinacions turístiques del món i l’any 2019 va tancat amb 83,7 milions de turistes, un 1,1% més que l’any anterior”.

El secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, va aportar una dosi d’optimisme remarcant que en aquest context tan complex, aquest estiu, el turisme nacional ha superat els nivells del 2019, any prepandèmic, i que es preveu una millor temporada tardor-hivern que l’any passat. L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, va agrair la resiliència del sector durant aquests 18 mesos en un context ple d’incerteses va fer una menció especial al sector del transport aeri, els operadors turístics i l’oci nocturn que han patit especialment aquesta pandèmia”.

En relació amb les conclusions de les diferents taules de debat, totes van coincidir en la necessitat de les empreses turístiques d’incorporar la sostenibilitat i la digitalització l’estratègia de futur, especialment pel que fa al tractament de dades. L’atenció personalitzada, l’aposta per la vessant emocional i experiencial, la capacitat de sorprendre i fer redescobrir les destinacions seran també qüestions clau.

Pel que fa a la salut, un tema considerat com a prioritari, es va destacar la necessitat de major inversió pressupostària, una regulació sanitària única entre països que eviti les incerteses actuals i continuar amb protocols sanitaris que ens mostrin com a destinacions segures sanitàriament (mascareta, vacuna i aposta per nous fàrmacs).

A nivell econòmic, en un sector que es troba molt tocat, s’ha mostrat la necessitat d’aplicar mesures quirúrgiques basades en tres eixos: coneixement del territori, tractament de dades i nova governança. Respecte a l’entorn laboral, la pandèmia ha incrementat notablement la fuga de talent del sector turístic, una dinàmica que cal frenar redissenyant rols, fomentant la formació contínua i incorporant plans d’incentius que han de ser tant econòmics com emocionals.