Notícies

LLORET TURISME ORGANITZA UN PROGRAMA EXECUTIU EN TRANSFORMACIÓ ÈTICA I SOSTENIBLE PER AL SECTOR TURÍSTIC DE LA DESTINACIÓ

Tornar

17/01/2022

Es complementarà amb sessions de mentoria perquè els participants puguin aplicar directament els plans de sostenibilitat a les seves empreses

Lloret Turisme, entitat de gestió i promoció turística de l’Ajuntament de Lloret de Mar, amb el suport del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, organitza un programa executiu sobre transformació ètica i sostenible per al seu sector turístic. El programa es durà a terme a través de l’Institut de la Creativitat, la Tecnologia i l’Ètica del Turisme i comptarà amb un total de 16 blocs temàtics i diversos casos pràctics que tractaran l’ètica en el sector turístic, la gestió de recursos, la gastronomia sostenible, l’economia sostenible, l’empresa i les persones, el màrqueting i la promoció en sostenibilitat, la generació de valor o la responsabilitat social corporativa, entre d’altres. En paraules de la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan: “L’any passat, arran de la pandèmia, vàrem fer una primera prova pilot amb un programa formatiu de sis mesos dedicat a la transformació digital que tenia per objectiu donar l’oportunitat al nostre sector d’actualitzar-se en l’àmbit de la digitalització i conèixer les noves tendències. Hi varen participar més d’una seixantena de professionals, de 52 allotjaments i 4 agències de viatge, i la valoració va ser tan positiva que molts ens varen demanar donar continuïtat a l’experiència”. Enguany l’àmbit temàtic que s’ha escollit és la sostenibilitat que, juntament amb la digitalització, és un dels eixos prioritaris per mantenir la competitivitat turística i un dels requisits indispensables per poder acollir-se als fons europeus de recuperació turística com els Next Generation així com per donar compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030.

Una de les característiques més destacades d’aquest programa executiu són les mentories, que permeten a les empreses participants aplicar directament, amb l’assessorament i acompanyament dels professionals que hauran impartit el programa, els coneixements que es van adquirint i implementar els plans de sostenibilitat en les seves organitzacions.

El programa executiu en transformació ètica i sostenible tindrà lloc del 15 de febrer al 7 d’abril amb un total de 17 sessions de tres hores que es duran a terme els dimarts i dijous de 9.30 a 12.30 h en format híbrid. Les sessions de mentoria se celebraran en paral·lel.

A banda, es preveu la organització d’un benchmarking a Catalunya per a conèixer de primera mà les millors pràctiques en aquest àmbit i una sessió final on les empreses participants podran presentar els seus projectes. Més informació i inscripcions: https://ictet.ucraft.site/lloretdemar-sostenibilitat

Aquesta iniciativa és un dels projectes estratègics del pla accions 2022 de Lloret Turisme i s’emmarca dins Pla de Sostenibilitat Turística 2021-2023 de Lloret de Mar basat en quatre eixos: la gestió de la sostenibilitat turística, la conservació i millora del patrimoni cultural, la conservació i millora del medi ambient i el desenvolupament econòmic de la destinació.

A més, en l’àmbit de la sostenibilitat, Lloret de Mar també participa com a destinació pilot en el projecte Greentour d’Economia Circular i Sostenible en Destinacions de l’Espai Sudoe. El seu objectiu és avançar cap a un nou model mediambiental, econòmic i social que, alhora, informa el consumidor i obté el seu compromís amb l’entorn on es desenvolupa l’activitat turística. La durada prevista del projecte és de 28 mesos i compta amb un pressupost d’1.172.000 euros.

X

Cookies

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers d'anàlisi per recopilar informació per tal de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació d'aquestes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció es pot ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.