Notícies

KIDS INNOVATION FEST: 9 DE CADA 10 EMPRESES DEL SECTOR INFANTIL AFIRMEN QUE JA ESTAN INNOVANT PER ADAPTAR-SE AL MERCAT MILLENNIAL

Tornar

25/11/2022

El Kid’s Innovation Fest s’ha celebrat els dies 23 i 24 de novembre a Lloret de Mar

9 de cada 10 empreses del sector infantil i familiar afirmen que ja estan innovant per orientar els seus productes i serveis al mercat millennial format per pares i mares entre 26 i 42 anys. Aquesta és una de conclusions que s’han extret del Kid’s Innovation Fest que s’ha celebrat aquest 23 i 24 de novembre a l’hotel L’Azure a Lloret de Mar. Segons les empreses, sectors com l’oci i el consum, l’educació, el turisme, la tecnologia, l’alimentació o la salut són les locomotores d’aquest canvi. Les famílies millennials marquen unes noves pautes de consum en les que prioritzen que les empreses a les quals compren comparteixin els seus valors sobre sostenibilitat, igualtat social i justícia.

KID’S CLUSTER, entitat formada per més 80 empreses referents en el sector infantil i familiar, ha realitzat una enquesta entre els prop de 200 professionals que han participat en la cinquena trobada del sector infantil i familiar, que aquesta setmana s’ha dut a terme a Lloret de Mar amb l’objectiu d’analitzar les actuals i les futures tendències del sector.

L’organització empresarial, com a facilitadora d’aquesta transformació, va impulsar un finançament d’1,7 milions d’euros, entre el 2021 i el 2022, destinats a dur a terme projectes d’innovació. A Catalunya, les empreses dedicades directa o indirectament al sector infantil i familiar representen una facturació agregada de 3.500 milions d´euros.

Segons les dades de KID’S CLUSTER, les famílies millennial són famílies compostes i ampliades, en la que conviuen infants provinents de diferents nuclis familiars i edat diverses, on hi ha una forta presencia també dels avis. La diversitat és un altre element important, motiu pel qual busquen empreses que tinguin la capacitat de comunicar inclusivament.

Els millennials demanen que els seus fills puguin fer ús de la tecnologia, però també reclamen solucions que s’adaptin a la seva edat, segures i que permetin el desenvolupament del joc híbrid entre tecnologia i món real.  En aquest sentit, molts adults volen continuar consumint categories i marques tradicionalment infantils amb les que ja tenen una connexió emocional, però modernitzades. També donen molt de valor a la personalització i al reciclatge.

 

Les tendències per sectors d’activitat

La macrotendència més estratègica per a les empreses del sector infantil i familiar és la de l’oci i consum: on destaquen les tendències “passar-ho bé junts” i “kidults” (persones adultes que volen continuar gaudint de la seva part més infantil). També sobresurten com a macrotendències estratègiques l’educació i criança, el valor compartit la tecnologia i la salut holística, que engloba tant la salut física com mental.

Per àmbits, les empreses i expertes del sector conclouen que:

  • El futur de l’educació serà col·laboratiu, personalitzat (més enllà de les aules) i híbrid.
  • El futur del turisme familiar (oci) es basarà en propostes d’oci de valor per compartir on no hi hagi diferències entre l’oci per adults i les propostes per al públic infantil.
  • El futur de consum serà phygical (combinació de l´experiència on line i off line), botigues experiencials i amb un nou consumidor i donarà molta importància a la co-creació de productes i serveis.
  • El futur de les xarxes socials i la comunicació digital se centrarà en compartir experiències, crear comunitats d’interessos i potenciar ecosistemes amb informació fiable.

 

Enguany, KID’S CLUSTER ha organitzat el KID’S INNOVATION FEST amb el suport de Lloret Turisme, del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, de l’Agència Catalana de Turisme i d’Imagin. També, ha comptat amb la col·laboració d’ACCIÓ – Generalitat de Catalunya.

X

Cookies

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers d'anàlisi per recopilar informació per tal de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació d'aquestes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció es pot ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.