Notícies

El Director General d’Arxius, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya inaugura el Fòrum del Patrimoni Marítim del Mediterrani a Lloret de Mar

Tornar

28/05/2013

Lloret de Mar, 28 de maig 2013.- Per Joan Pluma, Director General d’Arxius, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, “els museus que decideixin treballar des del punt de vista de la cooperació, reflexionant en comú sobre els seus serveis, el patrimoni que custodien i compromesos amb el territori on treballen, afrontaran molt millor els reptes de futur”. Pluma ha fet aquestes declaracions a Lloret de Mar on aquest matàha inaugurat la XIX edició del Fòrum de Patrimoni Marítim de la Mediterrània.
El Fòrum, que organitza l’Associació de Museus Marítims de la Mediterrània, reuneix des d’avui i fins dijous a representants d’una quarantena d’institucions vinculades amb el patrimoni marítim de tota la Mediterrània. Joan Pluma ha posat de relleu el treball que els directors de museus i institucions de la Mediterrània faran aquests dies a Lloret “és important en els temps que corren aturar-se per a reflexionar sobre el paper que tenen avui en dia els museus de cara a la comunitat perquè no perdin la seva vinculació amb la ciutadania i el territori. Per Pluma a més, és una satisfacció que aquest espai de reflexió es doni a Lloret de Mar perquè és una ciutat compromesa amb el seu patrimoni i amb el del país”. Pluma també ha destacat la feina que porta a terme la Xarxa de Museus Marítims de la Mediterrània per poder afrontar de forma comuna els reptes de futur que l’actualitat exigeix.
El regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Lloret, Arseni Frigola, ha posat en relleu el fet que el Fòrum centri el seu treball en la  cooperació i ha emplaçat als assistents a “trobar fórmules que permetin i garanteixin la viabilitat de totes les institucions que integren la
xarxa a través de la cooperació i l treball en comú”. Frigola també ha convidat als assistents a conèixer Lloret i tot el seu patrimoni.
Finalment Dragana Lucija Ratkovic, presidenta de l’AMMM, ha convidat als assistents al fòrum a posar en comú les problemàtiques dels museus amb l’objectiu de trobar solucions que els ajudin a afrontar els reptes de futur. Ha destacat que “Fòrums com el de Lloret ajuden a trobar una motivació comuna per a tots nosaltres”.
Espanya i Itàlia són els països amb més representació en aquesta XIX edició del Fòrum del Patrimoni Marítim del Mediterrani. De l’estat espanyol es compta amb la participació d’una membre de la Subdirecció General de Patrimoni Històric del Ministeri de Cultura i de Catalunya han confirmat la seva presència representants d’onze institucions museístiques. Pel què fa a Itàlia es compta amb la participació de cinc museus provinents de diferents regions italianes. La resta de participants, fins a la quarantena, provenen de França, Turquia, Croàcia, Eslovènia i Algèria. Tots els participants treballen en institucions vinculades al patrimoni marítim arreu de la Mediterrània.

X

Cookies

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers d'anàlisi per recopilar informació per tal de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació d'aquestes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció es pot ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.