Notícies

EL FESTIVAL MONTPHOTO CELEBRA EL SEU 25È ANIVERSARI AMB UNA APOSTA CLARA PER LA CONSERVACIÓ DE LA NATURA

Tornar

28/09/2021

L’Associació organitzadora del festival es reinventa per convertir-se en una comunitat dedicada a la difusió de continguts i a la realització d’activitats enfocades a la conservació mediambiental.

Durant la 25ena edició de festival, que se celebra entre el 29 de setembre i el 3 d’octubre a Lloret de Mar, es lliuraran els premis del concurs MontPhoto de fotografia i vídeo, a més d’una beca fotogràfica per a la conservació de la natura dotada amb 6.000 €. També es lliuraran dos premis nous: un al millor portfoli per premiar imatges de caràcter narratiu-documental, i un altre de “multimèdia storytelling” (vídeo) enfocat en dues categories: muntanya i natura.

Entre els ponents destaca la presència de Jo-Anne McArthur autora de Hidden, Animals in the Anthropocene, un punyent llibre de fotografia sobre el maltractament animal; Judith Prat, autora d’Matria, un crit d’alerta davant les agressions que pateix la terra per part de l’agroindústria o la mineria i Greg Lecoeur, guanyador de l’últim premi Underwater Photographer of the Year 2020 amb una imatge que també havia estat premiada en MontPhoto en la categoria de fotografia subaquàtica.

El concurs internacional de fotografia MontPhoto inclourà sessions presencials i altres virtuals per celebrar la seva 25a edició, després d’un 2020 marcat per la Pandèmia i la celebració completament online d’aquest festival, un dels més veterans del nostre país dedicats a la fotografia.

Per a aquesta edició, aquest festival que va néixer i es segueix celebrant a Lloret de Mar, ha anunciat la reconversió del projecte que passarà a convertir-se en una comunitat dedicada a la difusió continuada de continguts i a la realització d’activitats relacionades amb la conservació mediambiental i la lluita contra el canvi climàtic i el maltractament animal.

En línia amb aquest propòsit, durant aquesta 25ena edició del festival, a més de lliurar-se els premis del concurs MontPhoto de fotografia i vídeo -amb 10 categories a més d’un premi general-, es lliurarà una beca fotogràfica per a la conservació de la natura dotada amb 6.000 €, més l’exposició i publicació de les fotografies del guanyador.

De la mateixa manera, els diners recaptats en concepte d’entrada a les diferents ponències i exposicions de festival anirà a parar a l’ONG OL PEJETA, dedicada a la conservació de la vida salvatge a través d’importants projectes.

També les ponències d’aquest 25è aniversari tindran un marcat perfil social i de compromís amb la defensa de la natura. D’entre totes les programades destaca la que protagonitzarà Jo-Anne McArthur, autor de Hidden, Animals in the Anthropocene, un punyent llibre de fotografia sobre el maltractament animal que va guanyar el premi a el Llibre de Fotografia de l’any 2020.

També destaca la ponència de Judith Prat, autora de Matria, un crit d’alerta davant les agressions que pateix la terra per part de l’agroindústria o la mineria, però també, des d’una òptica feminista, un homenatge a la dona camperola, el motor de l’agricultura familiar que al llarg i ample de la planeta garanteix la sobirania i la seguretat alimentàries.

Finalment, Greg LECOEUR és un altre dels noms a subratllar. Guanyador de l’últim premi Underwater Photographer of the Year 2020 amb una imatge que també havia estat premiada en MontPhoto en la categoria de fotografia subaquàtica, es tracta d’un dels fotògrafs de natura més llorejats del panorama actual.

 

Potenciació de l’audiovisual

Una altra de les novetats de MontPhoto en la seva 25a edició és l’aposta per l’audiovisual, constituint-se així com un festival no només de fotografia, sinó multimèdia.

En aquest sentit, aquesta edició comptarà amb dos premis més, un al millor portfoli per premiar imatges de caràcter narratiu-documental, i un altre de “multimèdia storytelling” que donarà un premi als millors vídeos en dues categories: muntanya i natura.

“Tant les noves categories que donarem un premi com la beca per a un projecte de conservació neixen del creixent interès i del compromís que sempre ha tingut MONTPHOTO no només per mostrar la natura, sinó per contribuir a la seva conservació a través de treballs documentals i plans actius de conservació”, explica Paco Membrives, un dels fundadors de MONTPHOTO.

Aquells que siguin interessats a acudir a festival podran fer-ho entre el 29 de setembre i el 3 d’octubre a Lloret de Marwww.montphoto.com

A la present edició MontPhoto ha rebut més de 12.000 fotos procedents de 60 països diferents.

 

Sobre MontPhoto

MontPhoto és una ENTITAT que té com a missió valorar, promocionar i difondre l’art de la fotografia de natura, i contribuir en la defensa mediambiental, la conservació i l’ecologisme.

És un CONCURS internacional de fotografia de natura i de muntanya de referència, que posa en valor, tant les imatges presentades com els seus autors.

És un FESTIVAL, un punt de trobada d’aficionats i professionals de tot el món, que té lloc cada octubre a Lloret de Mar.

És una EXPOSICIÓ itinerant, present en els circuits nacionals i internacionals.

És una PUBLICACIÓ, ‘Inspirats per la Natura’, que conté les imatges més belles presentades a el concurs i reflexions a càrrec de grans personalitats.

És un CARÀCTER obert, proper i autèntic, que des de fa 25 anys porta deleitant a molts apassionats de la fotografia i la natura.

Més informació: https://montphoto.com/

*FOTO: Imre Potyó

X

Cookies

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers d'anàlisi per recopilar informació per tal de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació d'aquestes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció es pot ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.